Design + Desires

User-Centered Urban research and design

Design + Desires is een onderzoeks- en ontwerpprogramma geïnitieerd door Renny Raamakers van Droog Design en omvat diverse projecten, lesprogramma's en evenementen. Hierbij staan de levensstijlen en verlangens van burgers centraal. Ze zijn het onderwerp van pionierend onderzoek en dienen als basis voor een user-centered urbanisme.

Design+Desires heeft een unieke methode ontwikkelt die social media, actieve participatieprocessen en onderzoek samenbrengt met technologie en innovatieve ontwerpoplossingen. Het maakt daarbij een brede uitsnede van de hedendaagse maatschappij die niet langer uitsluitend statistisch demografisch (naar leeftijd, inkomen, locatie) georganiseerd is, maar wordt gekenmerkt door een hybride veelzijdigheid en dynamiek in het fysieke en virtuele dagelijks leven.

Big data technieken geven als nooit tevoren toegang tot de geaggregeerde affecties, verlangens en idee├źn van personen die zij plaatsen op het Web en sociale media. Design+Desires is daarbij een uitgelezen kans om Big Data van een culturele component te voorzien door haar dienstbaar te maken aan sociologisch onderzoek, ontwerp en vooral de burgers zelf.

Design+Desires is voor het eerst uitgevoerd aan de Cornell University Ithaca en zal o.a. aanwezig zijn op de aankomende Bi-City Biennale for Architecture and Urbanism in Shenzhen en binnen een participatoir project in de Dapperbuurt Amsterdam.

Social Media offer a great insight into lifestyles of people

Design + Desires workflow